Jazz på Arthur’s Tavern, New York

Jazz på Arthur’s Tavern, New York

 
Mina måndagskvällar i New York brukar jag spendera på Union Pool i Willliamsburg, Brooklyn för att lyssna när vår vän Paula spelar saxofon tillsammans med ösiga Reverend Vince Anderson and his Love Choir. En riktigt härlig musikupplevelse i New York som jag verkligen kan rekommendera. 
 
Den här måndagen är Paula upptagen med spelning på annat håll och jag ska passa på att uppleva lite måndagsjazz på Arthur’s Tavern i West Village som jag hört så mycket gott om istället. Ännu bättre att jag ska få uppleva det tillsammans med just de personer som verkligen lovordat detta.
 
 
Mina vänner Anna (New York My Bite), Evy (Restanten) och Helene har alla besökt Arthur’s Tavern tidigare. Evy så många gånger att hon inte ens kan räkna hur många gånger det faktiskt har blivit. Men jag förstår verkligen varför de återvänder till 57 Groove Street gång efter gång …
 
 
Jazzbandet Groove Street Stompers har spelat Dixieland jazz på Arthur’s Tavern varje måndagkväll sedan 1962. Japp, sedan 1962! Och på Arthur’s Tavern har det spelats jazz sedan speakeasy-tiden på 1930-talet. Respekt på den också!
 
 
Det är flera kända jazzmusiker som har uppträtt här och jag är så glad att jag är en av alla de som har fått ha möjligheten att njuta av en jazzig kväll på Arthur’s Tavern genom alla dessa år. Dessutom med ett band som spelat här en bra bit över 50 år. Det är stort!
 
 
Det är fritt inträde, med ett minimum av två drinkar under en kväll. Vi betalar kontant för det är vad som gäller här, vilket man inte kan missa om man läser skyltarna runt om i baren. Jag och mitt sällskap har en riktigt trevlig kväll och vi hamnar i samtal med flera av de andra gästerna runt oss. Sådär intimt New York-ish som jag verkligen bara älskar! Jag lär komma tillbaka.
 

4 kommentarer

  1. Ett sånt härligt inlägg om ett underbart minne! Ja, visst är det en ynnest att få uppleva stämningen och musiken på denna legendariska jazzbar. Imponerande herrar!
    "Intimt New York-ish" var en perfekt beskrivning. Tack för flashbacken genom de fina bilderna. Klart vi kommer tillbaka och förhoppningsvis i samma (perfekta) konstellation igen. : )
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *