Kanadensiska familjen besöker Sverige – Angsjön och Fredrika

Kanadensiska familjen besöker Sverige – Angsjön och Fredrika

 
Efter en lång dag i bil från Jarhois, lunch på Luppioberget, packa om i Gammelstad kör vi vidare med kanadensiska familjen till mina föräldrars stuga i Angsjön. Också ett paradis på jorden. Här är det mörkare på kvällarna och vi hänger inne i storstugan och har det bra. Några badar i sjön som jag badat i så många gånger. Fina, fina Angsjön!
 
Glaskyrkan Hägring skapad av Kent Karlsson står på en myr efter Konstvägen Sju Älvar. Alltid lika vacker!
 
 
 
 
Dagen efter har vi fullspäckat schema. En dag där vi ska återvända till rötterna på flera olika sätt och där allt startade för vår kanadensiska familj. Vi har flera ställen att besöka, många släktingar att träffa och en lång bilkörning på vår väg söderut mot Linköping
 
 
 
 
 
Vi börjar med att tacka för oss i Angsjön och åker vidare till min farmor och farfars gamla gård i Fredrika. Det är en stor och fin gård som min kusin nu har tagit över. Tyvärr är han inte där men vi kikar runt lite och berättar om farmor Thyras fantastiska trädgård som hon var så stolt över. Vi berättar även om farfar Alfons smedja där det har tillverkats så många nyttosaker. Idag är där som ett museum. 
 
 
 
 
 
 
 
 
En sommar hade jag min ponny Caidy i ladugåden och vi byggde en hage på gården. Under min uppväxt fanns här kalvar och mjölkkor och vi var med på slottern varje sommar. Ni vet, på det gamla sättet med hässjor. 
 
 
 
 
 
 
Såklart besöker vi även templet i Fredrika och kollar på Buddha och munken som står på en höjd med fantastisk utsikt över de tre sjöarna. Faktiskt så står de mitt på min pappas gamla rävpass och jag var ofta här med barnen när de var små. Det är i ju det här området jag har mina rötter.
 

2 kommentarer

 1. Oh, vilka vackra bilder.
  Fastnade på glaskyrkan, vilken byggnad.
  Angsjön är så fin. Tänker på en sjö nära där jag bodde med samma namn, vackert där också, men annorlunda.
  Ett tempel i Fredrika, något man kanske inte tänkte sig.
  Fortsatt trevlig resa!

  1. Tack snälla Lena :)Glaskyrkan är helt fantastisk, jag vet inte hur många gånger jag har stannat för att fota den …
   Stugan i Angsjön byggdes samma sommar som jag föddes så den har varit med oss hela mitt liv. Det är verkligen idylliskt där! Vilket sammanträffande att du har bott nära en sjö som heter likadant.
   Haha, nej det är inte det första man tänker sig men det är många thailändare som har bosatt sig i bygden, det finns gott om bär där.
   Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *