Kanadensiska familjen besöker Sverige – Luppioberget

Kanadensiska familjen besöker Sverige – Luppioberget

 
När vi har med oss vänner till Jarhois i Tornedalen brukar vi ta med dem till Luppioberget utanför Övertorneå. Såklart tar vi med vår kanadensiska familj dit för en lunch på den utmärkta restaurangen Utblick och för att ta en pomenad upp på berget.
 
 
Eller ja, berget och berget … Med sina 192 höga meter fnissar kanadensarna mest åt den lilla gulliga kullen – de bor typ liksom i klippiga bergen i British Columbia!
 
Vi har med oss åtminstone en kanadensare som tycker att det där med de militära är rätt intressant så glädjen är rätt stor när vi upptäcker att övervakningsbunkrarna är upplåsta så att man kan kika in i dem. Andra världskriget har lämnat sina spår här. Och utsikten är mycket fin!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *