The High Line Park, New York

The High Line Park, New York

 
The High Line Park i New York har varit ett givet besöksmål varje gång vi besöker New York, gärna flera gånger under varje resa. Första gången vi besökte The High Line var i juni 2009 och då hade den allra första delen av parken bara varit öppen för allmänheten i tre veckor.
 
Kolla in skorna!
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev snabbt en av våra absoluta favoriter och vi har sett den gamla järnvägen som fraktade kött i Meatpacking District förlängas och utvecklas under alla åren. Idag är den färdigbyggd och förutom att parken har utvecklats har även området runt om bytt skepnad.
 
 
 
 
2009 var det fortfarande lite ruffigt område ned mot Hudson River men med tiden har nya byggnader skjutit i höjden och det byggs nytt nästan vart man än ser. 
 
 
 
 
 
 
 
2011 förlovade vi oss på The High Line en riktigt sommarvarm septemberdag och naturligtvis vill jag återse bänken där det skedde. Tyvärr är just den delen omringad av byggställningar så jag får kolla in vad det blev där istället nästa gång jag besöker New York.
 
 
 
 
Efter hela parken finns det fullt med konstverk och väggmålningar, vissa har varit där i flera år medan andra är nya. Det gäller att stanna upp och se sig omkring för konstverken är inte alltid placerade mitt framför näsan – eller ja det är väl det de är, bara man vänder näsan åt dess håll. Precis som på andra ställen i New York finns det konstnärer som får med presidenten i sina skapelser.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommentarer

  1. Underbara bilder från detta älskade promenadstråk! Jag tror inte det blev någon tur där på senaste resan för min del, det får tas igen nu i sommar. 🙂
    Roliga iakttagelser angående en viss president. 😉 Jag får komma ihåg att kika lite noggrannare jag med, nästa gång.
    Tänk vilka minnen du har av The High Line! Förstår att det gör platsen ännu mer speciell för dig/er.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *