Restauranger i Lissabon

Restauranger i Lissabon

 
 
Under våra fyra dagar i Lissabon hinner vi äta på några riktigt bra restauranger. Jag som föredrar fisk och skaldjur framför kött (fast en riktigt god hamburgare är aldrig fel) är i det närmaste i himmelriket i Portugal!
 
Jag väljer att lyfta fram fyra restauranger som alla lämnade en riktigt god eftersmak i munnen (ja, ni fattar, det var GOD mat!) och en behaglig mättnad.
 
Local
 
AdressRua de O Século 204, 1200-435 Lisboa, Portugal
 
En riktig hål-i-väggen restaurang som enbart har 10 sittplatser och två sittningar per kväll. De tre kockarna som driver Local experimenterar med smaker och bjuder på riktigt högkvalitativ femrättersmiddag där varje rätt är en överraskning som presenteras på ett riktigt professionellt sätt. 
 
Söker du den optimala matupplevelsen har du kommit rätt! Se bara till att boka i tid och att föranmäla eventuella matallergier då allt är förberett inför den första sittningen. 
 
Den intima lokalen och den fantastiska maten är som gjord för att skaffa nya vänner och det känns som att vi är hembjudna hos någon. I vårt bord sitter vi fyra svenskar, ett par från Österrike, ett par från Los Angeles samt två portugiser.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ground Burger
 
AdressAv. António Augusto de Aguiar 148 A R/C, 1050-021 Lisboa, Portugal
 
Som sagt, en riktigt god hamburgare är aldrig fel! Vi tar en tuk tuk till Ground Burger då den ligger en liten bit från centralaste Lissabon. De har en restaurang i Time Out Market också, men vi väljer att besöka huvudrestaurangen. 
 
Vi väljer bland alla lockande 150-grams burgare tillverkade av Black Angus-kött. Självklart finns det även vegetariska alternativ samt barnmenyer. De bakar brödet själva och är du sugen på öl till hamburgaren har de ett fint utbud med olika ölsorter. 
 
Vill du ha en optimal burgarupplevelse när du är i Lissabon är det Ground Burger du ska bege dig till!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Infame
 
AdressLargo do Intendente Pina Manique 4, 1100-285 Lisboa, Portugal
 
Vår plan är att besöka restaurangen Ramiro som vi fått rekommendation att äta hos, men det var alldeles för lån väntetid för att få ett bord för våra hungriga magar. Istället springer vi på närliggande Infame som huserar i ett mycket vackert hus. Det visar sig vara 1908 Lisboa Hotel som vunnit pris för sin arkitektur. 
 
Restaurangen Infame ligger fint placerad i den smala delen av huset och de stora och många fönsterna ramar snyggt in restaurangen. Deras fisk och skaldjur! Alltså: Mums!
 
 
 
 
 
 
 
 
Solar 31
 
AdressCalçada Garcia 31, 1150-169 Lisboa, Portugal
 
Vår sista kväll i Lissabon är vi lite möra efter många tusentals steg de senaste dagarna så vi väljer att boka bord på den allra närmaste restaurangen från lägenheten vi bor i.
 
Solar 31är en av stadens alla fisk- och skadjursrestauranger. Portugiserna kan verkligen det här med goda fisk- och skaldjursrätter. Vi beställer vår mat via surfplattor vid bordet och när det är dags för efterätt trollas en bricka fram med kvällens alla alternativ. Bara välja och peka! Åter igen ett mycket bra val av restaurang i den portugisiska huvudstaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 kommentarer

  1. Men åh så mycket gott och så bra tips! Det är ju tio år sen mitt Lissabonbesök så det har troligen hänt en hel del på matfronten. Detta ska läggas på minnet inför framtiden. Kul att få följa med genom frestande bild och text. Fisk och skaldjur är mina favoriter också (förvånad?) och jag ser fram emot sommarens Portugalresa (även om den inte går till Lissabon).
    Kram!

  2. Men åh så mycket gott och så bra tips! Det är ju tio år sen mitt Lissabonbesök så det har troligen hänt en hel del på matfronten. Detta ska läggas på minnet inför framtiden. Kul att få följa med genom frestande bild och text. Fisk och skaldjur är mina favoriter också (förvånad?) och jag ser fram emot sommarens Portugalresa (även om den inte går till Lissabon).
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *