Borgen Castelo de São Jorge i Lissabon

Borgen Castelo de São Jorge i Lissabon

 
Vi tar en morgonpromenad uppför de branta backarna i Alfama i Lissabon, Portugal. Första målet för dagen är en take away-kaffe att sippa på medan vi strosar lite planlöst i de charmiga gränderna.
 
 
 
 
 
Vi kommer fram till borgen Castelo de São Jorge högst uppe i området och kan ana att det är finfin utsikt som bjuds innanför murarna. Men för att få komma på insidan behöver vi betala 10 euro/person och där och då tycker vi att det nog inte är värt de pengarna utan vi strosar vidare med våra kaffemuggar.
 
 
 
 
 
 
 
Efter att ha kikat in i en vacker kyrka hör vi några katter som jamar och skriker. Det låter lite märkligt, men vad annat kan det vara? Plötsligt ser vi en stor färgsprakande påfågel uppe på muren till borgen (som låter som en skrikande katt) och, tänka sig, nu lockar det mer att komma in på andra sidan 1800-talsporten för att se vad mer som finns därinne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaffet är slut och kameran kommer fram. För den utsikten över de sju kullarnas stad Lissabon som vi bjuds bjuds på över staden och floden Tejo på andra sidan muren är verkligen inte den sämsta! 
 
Vad ser vi då?
 
Eva ringer hem. 
 
 
 
Utsiktstornet Elevador de Santa Justa och kyrkan Igreja do Carmo.
 
Den röda San Francisco-look-a-like 24 April-bron. 
 
Dessa vackra lila blommorna i träden! Någon som vet vad det är för träd?
 
Lissabon.
 
Torget, museum och floden Tejo. 
 
24 April-bron och The Sanctuary of Christ the King.
 
 
 
Castelo de São Jorges äldsta delar är från 1000-talet (500-talet såg jag någonstans) men de flesta kvarvarande delarna är från 1300-talet. Det skuggar skönt under träden och vi njuter av den ena storslagna utsikten efter den andra. Det finns även ett kafé och en liten butik för den som är intresserad. Vi promenerar vidare uppe på borgmuren och påfåglarna bjuder både på småttingar samt på storslagen påfågeldans! Bara det!
 
 
 
 
 
 
 
 
Om det var värt de 10 euro vi betalade? Ja, absolut! Vi var över förväntan nöjda med besöket.
 
 
 
 
 
 
Vill du läsa mer om borgen kan du kika in på bloggkollegorna Ladies Abroads inlägg om borgen i Lissabon
 
Europas näst längsta bro, Vasco da Gama-bron med sina dryga 17, 4 km.
 
Lite kreativitet säljer det mesta!
 
Tycker du förresten att min blogg People in the Street är värd att komma bland topp 10 i Apollos tävling Årets resrinspiratör – Upptäckare är det bara ett klick ifrån här. Tackar på förhand för din röst i så fall 🙂 
 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *