Spårvagnarna i Lissabon

Spårvagnarna i Lissabon

 
Nu är vi hemma igen efter 10 härliga dagar i vackra Portugal och nu ska jag äntligen börja dela med mig av alla upplevelser och spännande upptäckter som vi hade under vår resa. Apropå upptäckter så är jag nominerad i bloggtävlingen Årets upptäckare hos Apollo. Senast jag var med i Apollos bloggtävling vann jag det fina priset som Årets Reseinspiratör – Mat & Dryck vilket jag är mycket stolt över. Vill du att People in the Street ska vara en av finalisterna även den här gången får du väldigt gärna klicka en röst på mig. Stort tack i så fall! 
 
 
 
 
 
I över 100 år har spårvagnarna varit en viktig del av stadsbilden i Lissabon. Redan 1873 började Lissabon med spårvagnstrafik och på den tiden drogs spårvagnarna av mulor. 1901 rullade den första elektriska spårvagnen på Lissabons gator som idag har en banlängd på 39 km på de fem linjerna genom bland annat Bairro Alto, Alfama och Chiado.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hör skramlet när de kommer och de gäller att vara snabb med kameran ifall du vill hinna ta ett foto av de snabbt passerande spårvagnarna. Hinner du inte med så behöver du inte vänta särskilt länge på nästa tillfälle att föreviga dem på bild, men räkna med att fler är ute efter samma bild även om det finns gator där du är nästan helt själv med dem.
 
 
 
 
 
Många av de charmiga spårvagnarna som rullar i dag är tillverkade före första världskriget och de fungerar fortfarande alldeles utmärkt. De blir förmodligen väl omhändertagna i vagnhallen, Santo Amaro, som ligger i princip under den röda 25 April-bron där det förövrigt också finns ett spårvägsmuseum.
 
 
 
Vill du se fler bilder på de gamla spårvagnarna i Lissabon är det bara att klicka in dig på bloggkollegorna 4000 mils bildkavalkad med samma tema!
 

2 kommentarer

  1. När jag sitter i ett regnigt Göteborg så kommer ditt fina inlägg upp. Härliga bilder. Får mig genast att tänka på vår resa med familjen i maj till Istanbul. Där såg jag fina spårvagnar oxså. Ser framemot att läsa resten av inlägg från Lissabon. Finns på listan på resor med familjen.
    Kram Helene

    1. Tack snälla Helene :). Det kommer fler inlägg från Lissabon, även från de andra destinationerna som vi passade på att stanna till vid under vår resa. Ni kommer säkert att trivas i Lissabon när det väl är dags. Istanbul finns på min lista, verkar vara en spännande stad!Ha en fortsatt fin lördag och stor kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *