LX Factory Lissabon

LX Factory Lissabon

 
Första heldagen i Lissabon promenerar vi över 27 000 steg och upplever staden till fots. Det är så vi tycker allra bäst om att se en stad när vi är ute och reser. Ett av dagens mål är att besöka LX Factory som jag blev så sugen att besöka efter att jag läst bloggkollegan Cathinka inlägg på hennes blogg På vift. (Klicka in och läs alla hennes fina tips från Lissabon och Portugal!)
 
 
 
 
 
 
LX Factory har funnits under den röda hängbron 25 April-bron (japp, jag har massor av bilder på den och blogginlägg kommer :)) sedan 2008 och är ett resultat av Lissabons satsningar på kreativa unga när lågkonjunturen vände för drygt 20 år sedan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
LX Factory ligger i ett före detta industriområde i Alcântara och påminner lite om konstnärsområdet Kensington Market i Toronto som vi besökte för några år sedan. Vi strosar runt bland det som en gång var ett blomstrande textilfabriks-område där fabrikerna numera är varsamt renoverade och blomstrar av annan liv och rörelse. 
 
 
 
 
 
 
 
Här finns startup-företag, gallerier, designers, kaféer, barer, restauranger och massor av olika butiker. På väggarna har välkända konstnärer målat cool grafitti och hela området andas kreativitet. På söndagar fylls LX Factory med en stor loppmarknad. Ett riktigt ”måste” när du besöker Lissabon!
 
 
 
 
 
 
AdressR. Rodrigues de Faria 103, 1300-501 Lisboa, Portugal
 
 
 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *