Rikshaw i Delhi

Rikshaw i Delhi

Foto: Fredrik Samuelsson

 

Jag ock kollegan Fredrik har ytterligare en heldag i spännande Delhi i Indien. Vi åker den fräscha tunnelbanan från hotellet nära flygplatsen in till city. Nästan direkt kommer det fram en man som undrar vad vi söker på kartan som vi har vecklat ut framför oss. 
 
 
 
 
Vi har inga direkta planer utan känner oss rätt öppna för vad som kan dyka upp. Det visar sig att mannen jobbar inom turistbranschen och han rekommenderar några ställen för shopping. För att ta sig dit föreslår han en rikshaw och vi tar ett snabbt beslut att jajamen, det är nog en häftig upplevelse att ta sig fram i en liten golfbil-liknande moped i Delhis extremt hårdtrafikerade vägar. Varför inte liksom (vid det här laget har vi börjat vänja oss vid den hysteriska trafiken i Indien).
 
 
 
 
 
 
 
Vi haffar en rikshaw och vårt första stopp blir Emporium där de bland annat säljer handknutna mattor av allra högta kvaliet vilka de kan frakta till Sverige utan större problem. Att jag vet det beror på att vi får en väldigt detaljerad genomgång av hur man använder den gamla metoden med tätt handknutna mattor. Fina mattor och vilka som knutit mattorna framgår inte.
 
 
 
 
Det blir ingen matta men väl några presenter att ta med hem. När strömmen går i butiken utan fönster undrar vi om det är för att man ska få möjlighet att ta över våra ägodelar på ett fult sätt, men såklart är det inte så. Strömmen går ganska ofta i Delhi förstår vi sedan.
 
 
 
Vår chaufför, som inte kostar oss många kronor för ett par timmars körning, väntar på oss utanför och han kör oss skickligt genom trafiken till nästa ställe. En bazar som har helt underbara indiska målningar och vi kan inte låta blir att köpa med några hem. Betalningsproceduren är något helt utöver det vanliga! Det är MÅNGA som ska få genomföra sin del i affären och det är bara att inta det stora tålamodet innan varorna äntligen är överlämnade till sina nya ägare.
 
 
 
 
 
 
På en annan bazar i Delhi shoppar vi sjalar av riktigt hög kvalitet. Klart jag vill ha med mig sådana skatter från Indien och även den köpproceduren är lite komplicerad. Men vad gör det? Det är ju Indien!
 
 
 
 
Foto: Fredrik Samuelsson
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *