Åter till Fernie

Åter till Fernie

 
Under de senaste tre åren har vi hunnit besöka Kanada fyra gånger. Det är ett fantastiskt vackert land och vi försöker se nya delar under varje resa. Men det finns ett ställe som står oss extra nära, ett ställe som är som att ”komma hem till stugan” eller något och det är Fernie!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fernie är en populär skidort på vintern och på sommaren erbjuds det finfin vandring bland annat. Vi har åkt skidor i Fernie och vi har vandrat. Vi har varit på bröllop och vi har hängt med familjen på altanen i huset som de har haft glädje av i så många år. 
 
 
 
 
Foto: Traci Chrysler
 
Den här gången gör vi ett par dagsturer till vattenfall och den hemliga sjön och såklart hänger vi på altanen. Apropå altanen förstår jag varför Traci bär med sig björnspray på alla våra utflykter i vildmarken. Härom dagen fick de storfrämmande precis där vi brukar slappna av och njuta av kolibriernas sång! Jisses alltså …
 
 
 
 
 
 
 
Vi besöker även centrum med de fina western-husen omringade av bergen. Där träffar vi på Angela som slog vad med Stefan förra året att Kanada skulle vinna över Sverige i hockey VM, ett vad som Stefan vann och med det en skylt från Fernie Brewing CO,
 
 
 
 
 
Fernie Brewing CO är för övrigt ett ställe vi alltid besöker när vi är i Fernie. Stefan har hittat sin favoritöl där och passar på att köpa med ett sexpack av den. 
 
 
 
 
 
 

Sista kvällen för den här gången tar vi en kvällspromenad upp till Fernie Alpine Resort där vi blir varnade att det är en aggresiv grizzlyhona med två ungar bakom kröken. Så vi stannar bara till och tittar på hjortarna som betar i backen innan vi vänder hemåt igen. Det verkar vara många björnar i farten i år …

 
 
 
 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *