Indien

Lotustemplet i Delhi

 
 
Under vår dag i Delhi med inhyrd bil och chaufför besöker vi den fantastiska vita byggladen av marmor: Lotustemplet, även kallad Bahá’í  tillbedjans hus. Lotustemplet har vunnit flera internationella priser för sin design och arkitektur. Templet anses även vara ett av 1900-talets mästerverk.
 
Säkerheten är stor vid varje turistattraktion i Delhi.
 
 
Även om kön är lång går det snabbt att komma fram till templet. Det går alltid att vila ögonen på trädgården och rovfåglarna medan vi väntar på vår tur.
 
 
 
Lotustemplet har nio ingångar vid nio pooler, en för varje världsreligion. Det är uppbygd av 27 fristående marmorskal med inspiration av just en lotusblomma vilken symboliserar renhet och ömhet. Alla människor, oavsett religion, är välkomna att besöka templet för meditation eller tillbedjan. Eller kanske bara en stund av stillhet och reflektion. 
 
 
 
 
 
 
10 000 besökare per dag och jag är en av de få som håller på att missa det uppenbara att skona ska av innan man kliver in i templet där total tystnad råder. Insidan är en enda stor sal med flera stolar och vi konstaterar att utsidan är betydligt mer imponerande med rovfåglarna som cirklar över temlet!
 
 
 
Utanför området pågår försäljning av diverse saker och maträtter och vi strosar runt lite bland stånden medan vi söker reda på vår chaufför.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

7 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *