Gatulivet i Old Delhi, del 1

Gatulivet i Old Delhi, del 1

 
Att besöka Old Delhi är en av höjdpunkterna under min resa till Indien. I min föreställningsvärld är det ett myller av människor och dofter, trånga gränder och mycket ljud och färger. Skulle mina förställningar stämma mot verkligheten?
 
 
Solen är på väg ned bakom templet Shri Digambar Jain Lal Mandir. 
 
 
 
 
 
Ja, det visar sig överträffa alla mina förväntningar. Att komma till Old Delhi och dess fantastiska gatuliv är helt fantastiskt! Det händer saker precis överallt och det bränner i händerna att få använda kameran och föreviga det jag ser: People in the Street! Något av det jag gillar allra mest med att resa och anledningen till att bloggen heter som den gör.
 
 
 
 
 
Det är fler som förevigar kaoset i sitt försök att ta sig på andra sidan gatan.
 
Jag bryr mig inte om att ta de perfekta bilderna utan ställer kameran på auto och fotar medan vi går genom Old Delhi. Det börjar skymma och bilderna blir ibland lite suddiga, men det bryr jag mig inte heller om. Jag vill bara få in känslan av allt som händer runt oss utan att göra människor obekväma med min kamera. De som märker att jag fotar verkar inte bli störda utan vill snarare vara med på bild. Någon vill till och med ta en selfie med oss. 
 
 
 
 
 
 
Kollegan Fredrik hjälper mig att hålla lite koll på vad som händer runt oss när jag blir som mest uppslukad av allt jag vill fotografera. Jag tar en hel del bilder och vill lägga ut nästan alla på bloggen, så det får bli som det brukar: Flera delar från samma ställe och fortsättning följer.
 
Foto: Fredrik Samuelsson
 
 
 
Välkommen att följa med på vår promenad genom Old Delhi! Vi börjar med utmaningen att ta oss över gatan … Rött ljus betyder ingenting här och till slut får vi hjälp av en som helt sonika stoppar upp trafiken för oss medan han följer oss på andra sidan.
 
 
 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *