Gatulivet i Old Delhi, del 2

Gatulivet i Old Delhi, del 2

 
När vi äntligen kommer över den hysteriskt trafikerade gatan i Old Delhi (kolla in del 1 i serien) väntar ännu mer myller av människor, ljud och dofter. Det bor drygt 1,3 miljarder människor i Indien som är det sjunde största landet till ytan. Det är människor överallt!
 
 
Nikon. Canon. SONY. Kanske dags att uppgradera kameran?
 
 
 
Myller av människor är något av det jag gillar allra bäst med mina resor till storstäder (som ni vet är det därför bloggen heter People in the Street). Jag bara älskar det! Eufori tror jag min känsla kan beskrivas som … I Delhi bor det drygt 27 miljoner människor. Myller som sagt!
 
 
 
 
 
 
Jag och kollegan Fredrik tvekar inte en sekund att gå in i första bästa smala gränd för att nyfiket utforska vad som finns där och vi konstaterar att i Old Delhi handlar mycket om just handel. Marknadsstånd in i minsta gränd och ouppackade varor i kartonger verkar vara något som är en fullständigt vanlig syn i Old Delhi.
 
 
 
 
 
 
Det är även ett myller av kablar och ledningar i ett enda stort sladdtrassel. Hur kan man ens få något att fungera? Och hur i hela friden kan operatörerna hålla sitt löfte med fem dagars leverans av fiber? Men jag kanske bara är fördomsfull och det kanske är total ordning i det som jag enbart ser som kaos. Vad vet jag?
 
 
 
 
 
 
 
Ser ni samma sak som jag ser? Att det mest är män vi ser på bilderna? Det är ingen ovanlig syn under min vecka i Indien. Män i par och i grupp ser vi betydligt oftare än kvinnor tillsammans, ja vi ser fler män än kvinnor överhuvudtaget. Framförallt i Old Delhi. 
 
 
 
 
 
Många bor uppe på taken i provisoriska utrymmen med tvivelaktiga tak och de använder stege för att ta sig ned till gatunivå. Inte konstigt alls i Old Delhi. 
 
 
Återvinningscentral i Old Delhi
 
Jag skulle gärna bo mitt i Old Delhi nästa gång jag besöker Indien. 
 

6 kommentarer

  1. Åh! Jag har bott i grannlandet Nepal fem år som barn (18 år nu) och vi har rest genom Indien flera gånger på väg mellan Nepal och Sverige. Jag upplevde det som ett land med så otroliga kontraster, och så mycket människor!! Kul att se dina bilder 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *