Stabbsanden, Rånön, Kalix skärgård

Stabbsanden, Rånön, Kalix skärgård

 
Vi fortsätter vårt utforskande av öar och fina platser i Kalix skärgård i norra delen av Bottenviken och de här gångerna är målet Stabbsanden. Det är ett par år sedan vi fick denna pärla visad för oss av stuggrannarna Rune och Sally, vilket det är vi mycket glada för. Det är en riktig fin pärla bara cirka 20-30 minuter med båt från stugan i Pålänge.
 
 
 
 
 
Stabbsanden ligger på skärgårdens största ö: Rånön. Rånön är en gammal jordbruks- och fiskarby (sedan 1600-talet). Stefan har vänner som har stuga här så vi brukar även besöka en annan del av ön ibland, både med båt och skoter. 
 
 
 
 
 
 
 
 
På den södra delen av ön ligger viken Stabbsanden med en strand som passar perfekt för sol och bad. Vi besöker faktiskt stranden två gånger inom några dagar. Först med vännerna Lena och Kjell och då lyckas vi få stranden helt för oss själva. Kanske beror det på att diset skymmer solen? Men det är ju varmt och vi trivs som bara den!
 
 
 
 
 
 
 
 
På vår nästa tur till Stabbsanden har vi med oss Roger och Katarina och då är stranden full med båtar och soldyrkande besökare. Men det spelar ingen roll alls, vi har det lika bra som då stranden var tom med andra besökare.
 
 
 
 
 
Jag inser att vi har mycket kvar att utforska! Jag menar, den norrbottniska skärgården har ju över 3 300 öar, varav 792 stycken finns i Kalix skärgård där vi har vår stuga. Men vi ska nog hinna uppleva mer av skärgården tillsammans med båten Bengta som än så länge en riktigt trogen följeslagare på våra äventyr!
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *