Norrbotten,  Pålänge

Ljust hela natten

 
Nu är tiden kommen när det är ljust hela natten i Norrbotten. Här i stugan i Pålänge går solen i kväll ned klockan 23:51, gryning klockan 01:00, och sedan upp igen klockan 01:08. 
 
 
 
 
 
Som ni förstår är det inte alltid så enkelt att ta sig i säng i vettig tid. Som igår. Stefan slumrade i soffan och jag fortsatte trampa upp stigen mot vattnet som jag med kameran i högsta beredskap har gått på MÅNGA gånger de senaste 2,5 åren! Det kanske blir lite tjatigt med alla dessa bilder från solnedgångarna i stugan … Må så vara. Och här kommer fler!
 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi hittat riktigt bra fynd på loppis som vi är extremt nöjda över och solen och himlen ser ut att bjuda på ett nytt skådespel. Bastubygge och fix på stuggården har fyllt dagen och ni som följer mig på Instagram lär inte bli allt för förvånade om det dyker upp nya bilder på en fin solnedgång i Sveriges nordligaste län.
 
 
 
 
 
 
När går solen ned och upp där du befinner dig just nu?

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

18 kommentarer

 • www.familyearthtrek.com

  Ohhh vad härlig! Saknar svensk sommar! När jag ser dessa bilderna är det just det jag har i tankarna om skön svensk sommar! Jag åker dit nästa sommar efter mer än 10 år borta! Ska bli så kul att visa min schweisisk man svensk sommar (hoppas att det inte regnar som det brukar 😂).

 • Anna, New York - My Bite of the Big Apple

  Alltså, bilderna … Eva, NÄR kommer fotoboken? De är helt fantastiska. Jag finner inga ord!
  Har inte koll på när solen går upp och ner här i Strängnäs, haha. Men det är väl solnedgång framåt 21.30 skulle jag tro? (Googlade nu och såg att det var 21.59, nästan rätt då.) 🙂
  Kramar

  • Eva Sollén

   Åh, tack för de fina orden min vän :). Det skulle vara helt hopplöst att välja bilder till en fotobok då jag har ungefär sju miljarder bilder … Hahaha
   Bra känsla i din gissning när solen går ner i Strängnäs. 21.59, då kanske ni till och med hinner få mörkt på nätterna?
   Kram

 • FREEDOMtravel

  Fantastiska bilder! Alla skulle ju kunna bli tavlor 🙂 Man får väl inte klaga på ljuset men jag tycker att det är lite jobbigt… Vaknar runt 05 varje morgon och får väldigt lite sömn. Känner mig så sjukt trött. Men det GÅR inte att sova … suck.

 • Åsa

  Fint värre! Men du kan ju inte berätta att ni gjort ett loppisfynd och inte berätta vad det är?! Nu är jag nyfiken och vill veta! 🙂

  • Eva Sollén

   Ja, det är rätt häftigt men det känns inte så konstigt. Jag är van att det är så eftersom jag bott uppe i norr hela mitt liv 🙂 Efter klockan 22, då hinner ni få mörkt på natten också.

 • Ditte

  Otroligt vackra bilder! Och du fångar verkligen varje ögonblick i de njutbara bilderna. Jag kan se hur många solnedgångar här som helst. Är helt fascinerad.
  (Mailar dig i veckan om foton från din son. Jag har varit slö att komma till skott. )
  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *