Lake Koocanusa, BC, Kanada

Lake Koocanusa, BC, Kanada

 
Det är tidig morgon i Kanada och hela huset sover. Alla utom jag och Stefan som fortfarande är rätt inställda på svensk tid. Istället för att försöka somna om tar vi bilen och åker ut på en tur. Kanske är det idag vi får se en livs levande björn i det fria?
 
 
 
 
Vi följer vägen vid floden bortanför Fernie, tänker att där kanske vi ser den där första vilda björnen. På riktigt. Helt ärligt har vi börjat misströsta att det verkligen finns vilda björnar i Kanada. Är det inte bara en lockelse att få dit turister? Bilder på björnana då? Bah! Det finns ju Photoshop!
 
 
 
Vi passerar Elko och korsningen där vi svängde in för ett par år sedan och tillbringade en härlig dag med kidsen i Secret Lake där de hoppade från klippor och där småfiskarna nafsade på oss. Fiskspa på riktigt.
 
 
 
Naturern levererar och vi passerar bergsgetter, elkar, rådjur och en vithövdad havsörn som flyger rakt mot oss. Bergen och djuren alltså! Naturupplevelserna i Kanada är helt magiska. Men ingen björn …
 
 
 
 
Vi åker förbi infarten till den amerikanska gränsen, vi är bara några mil från USA där de klippiga bergen fortsätter. Säkert lika vackert där som det är på den här sidan av gränsen. Kikar på kartan och ser att det finns en större sjö som vi kan spana in. Innan vi når den är jag bara tvungen att kliva ur bilen och prata med de fina hästarna som går och betar i en hage. 
 
 
 
 
 
Lake Koocanusa är en reservoar i British Columbia (Kanada) och Montana (USA) och en damm gör att det för dagen inte finns så mycket vatten i den. Men vad gör det? Det är storslaget ändå med bergen som ramar in den för stunden torrlagda sjön. Hjulspåren avslöjar att de finns de som roar sig med motorfordon på sjö-/flodbotten vilket säkert är jätteskoj.
 
 
 
 
 
Lake Koocanusa namngavs i en tävling som vanns av Alice Beers of Rexford, Montana. Namnet består av de tre första bokstäverna i Kootenay River, Kanada och USA. Den byggdes som ett gemensamt projekt av Kanada och USA. 
 
 
 
 
Björnarna då? Nja, den här dagen blir det ingen björn, men väl fin natur och ödegårdar på vägen. Men visst fick vi se björnar under vår resa! Flera stycken faktiskt och det ska jag snart återkomma med här på bloggen.
 
 
 
 
 
 

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *