Huvön, Kalix skärgård

Huvön, Kalix skärgård

 
En av påskhelgens utflykter gick till Huvön ute i Kalix skärgård. Förra året passerade vi Huvön några gånger men den här gången åker vi med skotrarna högst upp på klipporna. 
 
 
 
 
 
 
Huvön har blivit framröstad till en av Sveriges vackraste öar, något som jag inte alls är förvånad över även om jag hittills bara besökt ön vintertid. Huvön har mycket branta klippväggar och raviner som störtar ned i havet. 
 
 
 
 
 
 
Utsikten från klipphällarna är fantastisk och man ser öar och hällar i både Kalix och Luleå skärgård. En örn cirklar ovanför oss vilket gör vår upplevelse ännu bättre. 
 
 
 
 
 
 
 
I sommar vill jag besöka Huvön med båt för att utforska öns labyrint och se den fina naturhamnen och sanddynorna. En trevlig badstand utlovas också! Och så ska man akta sig för ravinerna som på vissa ställen är 25-30 meter djupa!
 
 
 
 
Ser du den sammanbitna gamla gubben som stöttar klippan med sin rygg? Och hans arm som han stödjer ned mot isen?
 

12 kommentarer

  1. Haha, ja jag roade mig lite där uppe på klippan 😉 Lilla snögubben lär nog återkomma för oss båda kan jag tänka mig, den behöver ju få se mer av världen …
   Ön är jättefin och jag ser fram emot att besöka den även under sommaren. Precis nedanför klippan är det 13 meter djupt vilket också känns mäktigt.
   Bistra stengubben har ett stenhårt jobb med sin stöttning!
   Kram

 1. Vilka fina bilder! Och vilken härlig ö, och utflykt i sig. Vilket härligt påskfirande ni fick. Vi hade inte riktigt något påskfirande i år, eller egentligen har vi ju inte riktigt varit så bra på att fira just påsken tidigare heller. Kanske nästa år 🙂 Ska bli kul att se om ni kommer dit i sommar nu också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *