Lichnos beach och båttur till Parga

Lichnos beach och båttur till Parga

 
Vi har promenerat på vandringsleden genom olivlunden i Parga, Grekland, för att komma fram till stranden Lichnos beach vilket jag nyligen berättade om här på bloggen.
 
 
 
 
Nu har vi kommit fram till den fina stranden och kan doppa oss i det sköna havet. Det är augusti och sanden blir snabbt het under fötterna men det finns flera solstolar med parasoller att välja bland så vi tar plats i skuggan.
 
 
 
Det är lunchtid och vi väljer den närmaste tavernan som ligger alldeles vid campingplatsen på precis ovanför stranden. Det fläktar skönt i skuggan och vi njuter av vår lunch innan det är dags för mer bad.
 
 
 
 
 
Vi åker turbåt tillbaka till Parga för 4 Euro per person och det är en härlig båttur där vi ibland är så nära klippväggarna att det nästan känns som att vi kan ta på dem.
 
 
 
Naturen har verkligen lyckats här! Vita stränder omringas av branta klippor från grönskande berg och turkosblått vatten. Stränderna ser svåråtkomliga ut men vi ser någon som lagt till med båten och lyckats få en egen paradisstrand för badutflykten.
 
 
 
 
När vi närmar oss hamnen i Parga passerar vi två av ortens andra fina stränder som vi besöker andra dagar under vår resa till Parga. Vi får också se borgen från havet och den ser ännu mäktigare ut från den här vinkeln.
 
 

8 kommentarer

    1. Håller med att Grekland är härligt. Vi åker dit med några års mellanrum och har alltid varit riktigt nöjda.Nej, vi var inte det. Det var rätt varmt när vi var där och fastän vi planerat innan att vi skulle åka dit valde vi bort att sitta så länge i buss. Ångrar mig lite faktiskt …

  1. Vilka fina och lockande bilder från Parga. Ja, det kommer ju en sommar också. Fint att få följa med på er tur och detta hav ser jag ofta framför mig är jag tänker på grekland.
    Grekland har jag besökt många gånger under årens lopp och under några år samlade jag på grekiska öar och vi båtluffade hela familjen. Helst ville vi till de mindre som inte var så turistiska. Men sedan 2009 har jag inte varit i Grekland men kanske blir det av så småningom igen.
    Kram och jag önskar er en fin vecka.

  2. Så underbara bilder från båtturen. 4 euro är värt pengarna att få se denna fina vy. Jag har inte varit i Grekland på 10 år. Då båtluffade vi på olika öar. Jätte charmigt. Tack för ditt inlägg 🤗 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *