Kojan på berget, Pålänge

Kojan på berget, Pålänge

 
Jag börjar lördagen med att starta skotern för att möta morgonljusets färger på himlen. Vi är i stugan i Pålänge och alldeles vid vattnet i Pålängefjärden har vi vårt alldeles eget lilla paradis som vi besöker nästan varje helg. Här upplever vi naturen och skapar den återhämtning som vi behöver i vardagen.
 
 
 
 
 
Vi har med ett par av kidsen i helgen och de åker ut på egen skotertur upp på berget och sedan åker jag och Stefan på en egen härlig skotertur. Temeperaturen är perfekt för utomhusaktiviteter och vi bestämmer att vi ska åka till kojan på berget som vi besökte med stuggrannarna för ett par år sedan.
 
 
 
 
På vägen dit kollar vi in renarna som mumsar på sitt hö och verkar vara helnöjda med tillvaron och vi passerar lador och gamla byggnader i byn. 
 
 
 
 
 
 
 
Kojan på berget är är ett litet hus som frusna skoteråkare och jägare kan värma sig i och till och med övernatta i om man så vill. I dag är vi inte alls frusna men vi kikar in en kort stund, njuter av utsikten och kollar in utedassets vackra dörr och prydnad med fågelholk. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi åker vidare genom vassen mot Pålängefjärden och stannar till vid Pålängevikens fiskehamnsförening. Här fotade Stefans kusin Roger några av våra brölloppsbilder när vi gifte oss 2015 så det stället har en liten speciell plats i våra hjärtan. Hamnen är tom på båtar men det är lika vackert ändå!
 
 
 
 

8 kommentarer

  1. Så vackert ni har det! Kan känna att jag skulle vilja se mycket mer av detta fina. Dina vackra boílder är det svårt att se sig mätt på.
    Kram och jag önskar er en fin fortsättning på helgen.

  2. Jag tror jag är tjatig och upprepar mej, men kan inte hjälpa det. Det jag vill säja är, underbara bilder! Naturen, men också husbilderna.
    Kollade lite på Google maps var Pålänge ligger och upptäckte hur lite jag kan om kartan upp i norr. Blev förvånad att det var så nära Haparanda.
    Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *