Vandring genom olivlunden i Parga

Vandring genom olivlunden i Parga

 
Vi befinner oss i Parga i Grekland, det är morgon och solen har precis börjat värma oss. Vi planerar dagen och bestämmer oss för att gå över berget från Parga till Lichnos beach genom olivlunden. Vi har läst på hur vi ska hitta starten på vandringsleden som börjar bortanför hamnpromenaden upp mot bergen. Lite oklar beskrivning men vi tänker att det löser sig på vägen.
 
 
 
Vi passerar campingplatsen och där vägen tar slut finns en markering till höger mot Linchos. Stigen tar oss uppför berget och snart befinner vi oss mitt i olivträdskogen med högljudda cikador som är med oss under hela vandringen. 
 
 
 
Det är kargt men vackert och även om leden går uppåt en bra bit är det inte en allt för jobbig promenad. Och du kan ju alltid vända dig om och vila och låta dig hänföras av den storslagna utsikten över Parga och bergen bortanför. 
 
 
 
 
Vi passerar Pargas äldsta olivträd och min syster ställer sig för att posera i den för att man ska förstå hur stort ihåligheten i trädet är. Sekunden senare flyr hon från ilskna getingar som tycker att hon störde deras frid … Som tur är lyckas vi alla undvika att bli stuckna!
 
 
 
 
Vi går vidare och kommer fram till en taverna: Elea Food – Drink. Om det är Elea själv som ropar in oss vet jag inte, men kvinnan på plats tar inte nej som ett svar när hon säger att hon ska fixa något att äta och dricka till oss. Nåja, det är inte alls dumt att få en äppelbakelse i magen som extra energi även om vi nyligen ätit frukost. 
 
 
 
 
Vi fortsätter förbi den gamla kyrkan Agios Georgios och en hage med åsnor och nu skuggar de täta olivträden från den heta solen. Även om träden skuggar blir det snabbt varmt och vi använder flitigt allt vatten vi har med oss. 
 
 
 
 
När vi kommer fram till bebyggelsen håller vi höger ned mot vattnet och sista biten bjuder på en häftig utsikt över medelhavet och vi ser flera grekiska öar. Vandringen tar ungefär en timme och bara belöningen med ett dopp i havet vid Lichnos beach är värt varenda steg!
 
 

12 kommentarer

  1. Härliga bilder från Parga och tack för en trevlig vandring och med ett litet stopp längs vägen. Och visst är dessa utgamla olivträd helt ljuvliga.
    Grekland var förr ett kärt resmål för mig, både fastlandet och många öar men nu är det så mycket annat som också lockar så det är några år sedan vi var där.

    1. Kul att du gillade vandringen Ditte 🙂 Olivträd är verkligen häftiga – knotiga och ståtliga. Grekland är en återkommande favorit med några års mellanrum, det finns mycket att upptäcka där och visst har du rätt i att det är många andra resmål som också lockar.

    1. Tack snälla Lena, dina ord värmer! Ja, jag läste precis ditt inlägg om vandring. Kul! Vandring är något jag vill satsa mer på framöver då det är ett utmärkt sätt att uppleva platser och att vara ute i naturen.Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *