Stockholm

Second hand & Coffee, Stockholm

 
Vi strosar runt i Gamla stan under vårt besök i Stockholm och magarna börjar kurra lite smått. Strosa runt i Gamla stan är något jag gärna gör när jag besöker huvudstaden men jag undviker helst de mest trafikerade gatorna utan håller mig gärna på sidigatorna som inte är lika folkfyllda.
 
 
 
Gamla stan har så många mysiga ställen och jag gillar alla deras källarvarv som man nyttjar till allt möjliga butiker och restauranger. Alla med sin personliga prägel. 
 
 
 
 
Nu är det inte ett källarvalv som vi är ute efter utan vi är sugna på fika och råkar på ett mysigt litet ställe som heter Second hand & Coffee på Köpmangatan 18. Det finns bara tre bord och vi har turen att få tag på ett ledigt. 
 
 
 
Den varma chokladen värmer upp kroppen som kylts ner av de kalla vindarna som Stockholm bjuder på den här dagen. Gott och, vad som verkar, hembakat fikabröd.
 
 
 
Jag gillar när man kombinerar två delar i en affärsrörelse som second hand och fika, bok och kafé eller liknande. I Paris hamnade vi på ett par sådana kombination som vi gillade skarpt: More – Café & Boutique och Motor Village som bjöd på både bilar och gastronomisk upplevelse. 
 
 
 
Har du någon favorit som kombinerar något på det här sättet?

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *