Gooderham Building, Toronto

Gooderham Building, Toronto

 
Gooderham Building är Torontos svar på New Yorks Flatiron Building. En strykjärnsformad byggnad från tidigt 1890-tal som ritades av Torontoarkitekten David Roberts Jr. och som under många år var kontor till Gooderham & Worts distillery. Gooderhams var framgångsrika kanadensiska affärsmän under flera generationer.
 
Den röda tegelbyggnaden är ett känt landsmärke i Toronto på 49 Wellington Street i närheten av finansdistriktet och ett annat välkänt landmärke, CN Tower, som man ser i bakgrunden från vissa vinklar.
 
Jag gillar kontrasterna mellan gammalt och nytt i storstäder! Äldre hus som delar på utrymmet med höga skyskrapor.
 
 

4 kommentarer

  1. Toronto är i princip den enda stad jag besökt i Canada och just denna byggnad har jag sett. Men det finns mycket i Canada jag skulle vilja se. Och givetvis finns en önskan om att åka skidor där. Troligen lär det förbli just en önskan.
    Vackra bilder av Gooderham Building och trpligen ser den säkert likadan ut som när jag var där i slutet av 1970-talet.

    1. Toronto är en riktigt trevlig stad! Många vänliga människor (kanadensare är överlag väldigt vänliga tycker jag). Jag håller på med ett inlägg om att åka skidor i Kanada just nu, så även om du inte tar dig dit så kan du njuta av lite skidbilder från Rocky Mountains.

    1. Kul att du gillar inlägg från Toronto och Kanada. Snart kommer en liten guide från skidorten Fernie i British Columbia. Den är nästan klar :)Vi har en resa bokad till New York i maj, men efter det får USA nog vänta i minst fyra år innan vi kommer tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *