Rundtur bland historiska byggnader i Budapest

Rundtur bland historiska byggnader i Budapest

 
 
 
Efter en helkväll ute i ruinbarerna i Budapest väntar en tidig morgon och en guidad rundtur i Budapest. Vi åker buss från Pest över floden Donau till Buda där vi promenerar runt bland de vackra gamla byggnaderna. 
Jag är på en pressresa som arrangeras av Hungarian Tourism och det är mitt första besök till Ungern.
 
 
 
 
Frihetsbron
 
Det bor drygt 1,7 miljoner människor i den historiska staden som är Ungerns huvudstad. Här finns en mycket stor mängd sevärdheter och Budapest är en av mest välbevarade städer efter andra världskriget. Nya byggnader byggs och blandas med de gamla vilket gör Budapest till en mycket intressant stad.
 
 
 
 
 
 
Du har gångavstånd till det mesta i Budapest och förutom historiska monument, vackra gamla byggnader och broar finns naturliga sevärdheter som floden Donau, fina parker och grottsystem under Gellert berget. Ungern är även känd för sina termalbad och spaanläggningar. För att inte tala om mängden kaféer, uteserveringar och barer! Och shopping!
 
 
Budaslottet
 
Mattiaskyrkan
 
Fiskarbastionen
 
Fiskarbastionen
 
 
 
Uppe på Budas höjd hamnar vi mitt bland historiska byggnader som Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen och Budaslottet. Vi har en fantastisk utsikt över Donaufloden och Pest där bland annat parlamentet, slottet Vajdahunyad, Operahuset och Hjältarnas torg finns. 
 
Parlamentet
 
 
 
Passa gärna på att äta en god lunch vid Donau vid exempelvis Szegedi Halászcsárda Restaurant som är specialicerad på fisk fångad i Donau.
 
 
 
Om jag vill åka tillbaka till Ungern? Ja, absolut! Det finns mycket kvar att upptäcka och jag vill väldigt uppleva mer av den vackra staden!
 
 
Slottet Vajdahunyad
 
Hjältarnas torg
 
 
 
Denna resa genomförs i samarbete med Hungarian Tourism. Innehållet och åsikterna är helt och hållet mina egna. 
 

6 kommentarer

 1. Tack för dessa vackra bilder från en mycket vacker stad.
  Och du hann se mycket på kort tid! Men kanske hade ni också bra guider och transporter till hands …
  Jag var i Budapest i fyra dagar och tycker inte alls jag hann med så mycket trots att vi låg i.
  Men ett besök på bl.a. Gellerbaden, Fiskarbastionen., Hjältarnas torg o en båttur, Mattiaskyrkan och Budaslottet hanns med.
  Jag kan absolut tänka mig att resa tillbaka men det finns ju så många fina städer att se och som jag ännu inte sett.

  1. Tack själv Ditte 🙂 Precis, både guide och buss var med oss och då blir det såklart enklare att hinna se mycket på kort tid.Håller med dig, det finns så många fina städer att uppleva. Jag är precis i tankarna på vilken europeisk stad jag skulle vilja besöka härnäst. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *