Kanada,  Kanada – Toronto

Kensington Market Toronto

 
Missa inte hippie- och konstnärskvarteret Kensington Market när du besöker det som brukar kallas nordamerikas trevligaste stad: Toronto. Stadsdelen Kensington Market ligger i anslutning till Chinatown och tog sin form under 1920-talet när de judiska familjerna sålde varor utanför sina hem där det tidigare var ett judiskt kvarter.
 
 
Här kan du strosa runt i timmar bland alla vintagebutiker, inredningsbutiker och diverse andra spännande affärer. Du får möjlighet att provsmaka mat från hela världen och letar du underhållning har du kommit helt rätt.
 
 
Kensington Market är en färgglad och hippieinspirerad del av Toronto med väggmålningar och skyltfönster som andas kreativitet och konstnärlig humor. Vad vi kan se är det ett genomgående tänk i ekologisk och organisk mat och dryck i de kaféer och restauranger som erbjuder något ät- och drickbart.
 
 
Konst- och kulturintresserade som älskar mångfald lär älska detta området och även om du inte skulle ha dessa två delar som favoritintressen törs jag lova att du kommer att gilla Kensington Market. Söker du presenter att ta med dig hem kan du räkna med att här hittar du den oväntade och originella gåvan! 
 
 
Gatuartister, street art och ett och annat budskap följer oss genom hela vår promenad genom Kensington Market. Nästa gång vi besöker Toronto ska vi utforska den intressanta stadsdelen ännu mer – för här finns hur mycket som helst att upptäcka!
 
 
Du har väl inte missat att du kan följa People in the Street på Facebook också? På Instagram hittar du mig under @evasol. Välkommen!
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *