Hästlivet

Hästlivet

 
Det händer emellanåt här på bloggen att jag publicerar en gammal hästbild från den tid då hästarna var en väldigt stor del av min livsstil. På den tiden började jag ofta helgerna på fredageftermiddag med en skogstur till häst och går jag ännu längre bak i tiden så packades tävlingsskåp och hästtransport för en tävlingshelg någonstans i Norrland just vid denna tidpunkt.
 
Livet i stallet är otroligt fostrande och du lär dig vad som är viktigast att prioritera och att ta snabba beslut. Du lär dig hantera stora, skygga djur som har en helt egen vilja och det är en lärdom som gör att du kan hantera de allra flesta människotyper också. Att många stora ledare har fostrats i ett stall är idag en vetenskap!
 
Många av mina gamla hästvänner är fortfarande aktiva inom hästsporten och jag följer gladeligen deras framfart på tävlingsbanorna, även om det oftast är deras döttrar som numera håller sig framme i prislistorna. 
 
Killigrew’s Zincere blev den sista hästen som stod mig riktigt nära innan jag parkerade ridstövlar och hjälm på hyllan för några år sedan. Men både ridstövlar och hjälm är kvar och man ska aldrig säga aldrig! Jag kan nog komma tillbaka en vacker dag …
 
Trevlig helg!
 
 

6 kommentarer

  1. Hästar var länge en stor del av mitt liv också 🙂 När jag flyttade hemifrån och fick bekosta det hela själv så blev det mer än min budget klarade så det rann ut i sanden 🙁 Jag är dock väldigt sugen på att återuppta det i någon form, vi får se hur det går 🙂
    Linnea

    1. Linnea, jag hoppas du återupptar hästlivet! Det ger så himmelens mycket att hålla på med dessa fina djur 🙂 Jag tänker mig att man inte behöver ha samma höga ambitioner som förr utan bara njuta av tillvaron med hästarna …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *