Calgary

Calgary

 
Vänner, det är dags att ta er med på en eftermiddagspromenad genom Calgary i Kanada! Tänk er lite snålblåst och grader runt nollan, men en helt ny stad att promenera genom och med kameran färdig för användning!
 
 
Apropå snålblåsten återkommer jag snart om hur man löst det problemet i Calgary. En mycket smart lösning som vi här i norra Sverige med fördel borde ta efter!
 
 
Staden Calgary har cirka 1 100 000 invånare och finns i den södra delen av provinsen Albera, där den även är den mest folkrika stad i provinsen. Calgary är en av de största städerna i Kanada och en invånare i Calgary kallas calgarian.
 
 
Jag har tidigare skrivit om vårt lunchbesök i Calgary Tower, det snurrande 360-tornet. Jag har dessutom skrivit om vårt besök i Head-Smashed-in Buffalo Jump där bland annat blackfootindianerna jagade bufflar över ett stup. Just Blackfootindianerna bodde i området runt Calgary redan för 11 000 år sedan.  
 
 
För oss svenskar är Calgary känd för olympiska vinterspelen 1988 samt att svenska juniorlandslaget i hockey vann juniorvärldsmästerskapen just här 2012. 
 
 
Calgary är en mycket trevlig stad att promenera i och vi gör en del värmande stopp på olika ställen. Stopp både för att kolla på snygga skor vi aldrig kommer att ha råd att köpa, men även för att få något värmande i magen.
 
 
Besöker du Alberta i Kanada så missa inte den här pärlan till stad. Den är väldigt trivsam!
 
 
Det finns även en häst här … Byggd av järnskrot. Bara det!
 

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *