Monsieur Dutilleul går genom en mur i Montmartre

Monsieur Dutilleul går genom en mur i Montmartre

 
Har du träffat den här mannen i Paris – han som går rakt genom en mur?
 
 
Monsieur Dutilleul från romantiska Montmartre skapades av författaren Marcel Aymé. Dutielleul var en nattvakt som kunde gå genom väggar, en egenskap som han nyttjade både som inbrottstjuv samt för att komma in till sin älskade som var inlåst av sin svartsjuke man.
 
 
Dutilleul var väldigt populär hos Montmartreborna eftersom han bara stal från rika och mäktiga som hade utnyttjat på andras bekostnad.
Efter en kärleksnatt fastnade han i en mur och tog sig inte loss och där sitter han fast än i dag, på en plats som är uppkallat av hans skapare Marcel Aymé.
 
 
Efter titten på Monsieur Dutilleul är det nära till Paris högsta punkt, det gamla bytorget Place du Tertre och basilikan Sacré-Coeur som vaktas av de två franska helgonen Jeanne d´Arc och Ludvig den helige sittandes på varsin häst.
 
 
Restauranger och konstnärer som gärna målar ditt porträtt trängs i myllret av människor som söker sig till torget. Räkna med att du inte är ensam som turist oavsett tidpunkt på dagen.
 
 
Men räds inte trängsel så pass mycket att du väljer bort det här för det är trevlig att promenera efter de gamla mysiga gatorna i Montmartre.
 
 
Det ÄR romantiskt i Paris!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *