Sa Foradada, Mallorca

Sa Foradada, Mallorca

 

Under vår senaste resa till Mallorca lämnar vi Port de Soller, vår andra destination under våra veckor på den vackra ön, för en dagstur till Sa Foradada. Vi åker dit med en något trött taxichaufför då lokalbussens tider inte riktigt passar vår planering. Däremot åker vi en fin busstur tillbaka till Port de Soller på eftermiddagen och vi njuter av de kurviga bergsvägarna.

Sa Foradada, även kallad Na Foradada, är en halvö några kilometer utanför Deiá. Halvön som ser ut att flyta på havet, har fått sitt namn av ett 18 meter stort hål som skapats av erosionen och är troligen en av de vackraste platserna på Mallorca.

 

Vi börjar med att lösa biljett för 4 euro till ärkehertigen Luis Salvador Habsburg-Lorenas gamla hus, som i dag är museum.

Med biljetten får vi även tillträde till den vackra trädgården samt att gå in i hagen med åsnor och får där även vägen ned till Sa Foradada går. Trädgården är väldigt tilltalande och fastän det är moln på himlen är det väldigt varmt och fuktigt i luften, då är det perfekt att hitta lite skugga i en grönskande oas.

 

Vi tar en närmare titt på den vita majestätiska paviljonen och kan bara fantisera om hur den användes i början av 1900-talet då den var i ärkehertigens ägo. Den ser mäktig ut uppe på höjden!

 

Vi nöjer oss med att gå en kortare bit i åsnehagen för att titta på halvön, eftersom regnmolnen hopar sig över oss och vi tyvärr inte är klädda för det.

 

Det går bra att ta sig hit med båt också om man har den möjligheten.

Gör gärna den här utflykten om du besöker Mallorca, för det är verkligen en spektakulär halvö som är värd att beskådas!

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *