Gallow Green på taket av The McKittrick Hotel

Gallow Green på taket av The McKittrick Hotel

Eftersom vi gillar takbarer hade vi spanat in Gallow Green på The McKittrick Hotel i Chelsea, redan under förra våren när vi var i New York med goda vänner. Den dagen vi riktat in oss på takbaren var det dock Memorial Day och hela takbaren var abonnerad för en privat tillställning så vi fick vända redan i entrén.
 
I oktober förra året, får jag en ny chans, när jag och min vän Anna Ström Åhlén som driver bloggen New York – My bite of the Big Apple, besöker den gemensamma favoritstaden. 
 
Det är en lite kall och blåsig oktoberkväll, men eftersom vi är i området bestämmer vi oss för att göra ett besök i den omtalade takbaren. En trappa upp tas vi emot av en konduktörliknande man som befinner sig i en liten biljettkur. Han blir glad över vårt besök och kliver ur kuren för en pratstund. Redan där får vi en föraning om varför takbaren heter som den gör.
 
 
När vi kommer upp på taket i den svala oktoberkvällen glömmer vi allt vad kyla heter och slås av den mysiga grönskan som inramar olika rum i takområdet. De har verkligen lyckats med att skapa en intim stämning där besökarna kan hitta en egen undanskymd plats med eldstäder som värmer och tak som skyddar mot eventuella regndroppar.
 
 
The McKittrick Hotel är framförallt känd för den interaktiva teatern Sleep no more, där du själv kan vara med som en del i föreställningen. En händelse som jag hoppas får vara med om någon gång. Det är Londonbaserade teatergruppen Punchdrunk som står bakom produktionen som baseras på William Shakepeares Macbeth. Deltagarna är med och styr handlingen, om jag nu har förstått det hela rätt.
 
Jag och Anna beställer varsin alkoholfri drink och njuter av både den och omgivningen. Efter en stund ramlar det in ett gäng människor (i den för kvällen ganska tomma takbaren) som i händerna bär på typiska teatermasker och det visar sig vara kvällens deltagare av teatern som precis har avslutas.
 
 
De bästa takbarerna i New York är de som har fin utsikt. Personligen gillar jag allra bäst när de har utsikt över Empire State Building så jag verkligen känner att jag befinner mig högt uppe och mitt i världsmetropolen!
 
Nöjda av kvällen och dags att åka hem ska vi nu lämna detta trevliga ställe. Hade vi inte varit så trötta hade vi definitivt stannat till på något av de häftiga ställen vi passerade när vi slussades ut i en helt annan väg än när vi kom in!
 
Först passerar vi en lång korridor där ett gammalt trätåg med kupéer är en del av baren vi går förbi. Därefter hamnar vi mitt i en svunnen tid där röd sammet, servitriser i 20-talsutstyrsel som serverar cocktails och ett liveband spelar jazz lockar oss att stanna. Även om Manderley Bar verkligen är ett ställe för oss har tröttheten tagit över och vi bestämmer oss att utforska detta spännande ställe vid ett annat tillfälle!
 
Peopleinthestreet finns även på Facebook. Välkommen!
 

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *