Niagara-on-the-Lake, staden

Niagara-on-the-Lake, staden

Under vår ”roadtrip” som startar tidigt på morgonen i Toronto, Kanada, besöker vi flera ställen innan dagens slutmål: Niagara Falls och Niagarafallen. Jag har tidigare skrivit om isvinsprovning i The Ice House Winery och hängbron över Niagara Whirlpool som är ett par av de övriga upplevelserna den här händelserika dagen.
 
 
Niagara-on-the-Lake ligger alldeles vid gränsen till staten New York i USA och här bor drygt 15 000 invånare. Stadens sägs av många vara den vackraste staden i hela Kanada och den lockar många turister.
 
Niagara-on-the-Lake har tidigare hetat både Butlersburg och Newark. Ett tag hette staden Niagara och var under tjugo år Kanadas huvudstad innan den i kriget år 1812 jämnades till marken av britterna. Dock tog britterna sitt ansvar och återuppbyggde staden igen.
 
Namnet Niagara-on-the-Lake fick staden 1880 för att tydligt skilja den från staden Niagara Falls.
 
 

Flera filmer och tv-serier har spelats in här, vi känner igen bland annat:

– The Dead Zone (1983) med Christopher Walken och Martin Sheen

– The Experts (1989) med John Travolta

– Trapped in Paradise (1994) med Nicolas Cage

– Amelia (2009) med Richard Gere, Hilary Swank och Ewan McGregor

 

 
Många av de små charmiga butikerna har specialiserat sig, vi hittar bageri, Starbucks, godisbutik och en julbutik fylld med julsaker. De flesta butiker ligger efter huvudgatan som heter Queen Street.
 
 
 
Vi besöker Prince of Wales Hotel för att vila benen och det är precis ett sådant hotell jag vill bo i när jag kommer tillbaka till Niagara-on-the-Lake för att utforska det charmiga stället ännu mer. Missa för allt i världen inte den här pärlan om du har nöjet att besöka staden någon gång. Stor wowfaktor!
 
 
 
Klocktornet Cenotaph byggdes av Torontoarkitekten Charles M Wilmott, till minne av de stadsbor som dog under första världskriget. Domstolsbyggnaden på den nedre bilden.
 
Ni som följt bloggen ett tag vet att jag kan ha svårt att hejda mig med min kamera ibland, särskilt om vi besöker sådana här pärlor. Därför kommer ni att få se mer av Niagara-on-the-Lake här inom kort.
 
Välkommen att även följa Peopleinthestreet på Facebook!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *