Om mat

Om mat

 
I dagens septemberutmaning Hos Svenska Resebloggar är temat mat. Ett mycket gott tema!
 
Det finns hur många ställen som helst som jag skulle kunna skriva om. Den italienska maten vi åt under vår vecka i Toscana. Det franska köket vi smakat på i Paris. Alla topprestauranger vi besökt i New York. Valen är många, men två av ”den bästa” har vi hittat i Köpenhamn! Ja, till och med tre…
 
Bästa köttbiten
 
 
Många är de goda köttbitarna som slunkit ner i våra magar. Vissa väldigt goda, men ingen så god som köttbiten vi äter på den argentinska restaurangen Evita Peron  i Köpenhamn. Så perfekt tillagad, så mör, så ljuvligt god! Ett extra plus för den kunniga personalen och inslaget av jazzmusik som spelas live. Evita Peron hittar du på Studiestræde 69.
 
 
Bästa sushin
 
 
I Köpenhamn lyckas vi dessutom pricka in den hittills bästa sushin vi någonsin ätit! Nära Centralstationen i Västerbro finns Bento, en japansk restaurang som fått Tripadvisors Certificate of Excellence Winner 2012 och 2013.

Vi beställer BIG DOUBLE 26pcs. för två personer för 460 DKR. Inte det billigaste kanske, men allt är fantastiskt gott och värt varenda krona!
Se till att ha kontanter, för kortbetalning tillåts inte.
 
 
Bästa drinken
 
Passar även på att tipsa om den godaste drinken (även om dagens tema är mat), också den från Köpenhamn. 
På Scandic Webers Hotell på Västerbrogade 11B i Köpenhamn finns trivsamma CUBE bar som är en behaglig blandning av bar, lounge och kafé. 
 
 
Vi får ett bord vid fönstret och har perfekt läge för att kika på Köpenhamnsborna som passerar på utsidan. Dessutom har vi utmärkt översikt över baren där bartendern verkligen tar cocktailblandningen på största allvar. Det tar en stund innan han är så pass nöjd med drinkarna att han vill servera, men det är det värt!
 
 
 
Drinkarna är otroligt goda (och färgglada) och den allra godaste är Pink Liqourice med lakrispulver!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *