The Serpentine, Hyde Park

The Serpentine, Hyde Park

När vi besöker storstäder hamnar vi förr eller senare i en park eller på ett torg för att vila benen eller titta på folkmyllret. Några favortiter är Central Park och The Highline i New York, Place des VosgesJardin des Tuileries och Jardin du Luxembourg i Paris samt Hagaparken i Stockholm
 
Såklart besökte vi flera parker under vår påskresa till London för några veckor sedan. Även om det inte hade hunnit börja bli grönt och fint så var det trevligt att promenera efter sjön The Serpentine i Hyde Park tillsammans med våra vänner Mats och Karin.
 
Hyde Park är Londons största kungliga park och den sitter ihop med grannparken Kensington Garden. Tillsammans har de en yta på 2,5 km² (Hyde Park ensam 1,4 km²). Parken öppnades för allmänheten år 1637.
 
Bloggerska på fotouppdrag
 
På 1730-talet lät drottning Caroline, maka till George II, anlägga den 11 hektar stora sjön The Serpentine. The Serpentine fick sitt namn från sin slingrande form och det finns en bro som utgör gränsen mellan de två kungliga parkerna.
 
 
Vi promenerade på Hyde Park-sidan en småkylig förmiddag. Precis som i Central Park är det ett livligt djur- och folkliv och det finns restauranger och glassbilar strategiskt utplacerade. Glass kändes inte aktuellt den här dagen, men glassbilen var söt!
 
 
Tokroliga träd och söta små hus ger oss en känsla av att ha hamnat i en tecknad film eller liknande.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *