Hindersöstallarnas Båthamn

Hindersöstallarnas Båthamn

Klockan sex i morse packade vi med oss kameror och kaffetermos i den -10 graders kyliga och friska morgonen för att möta solens uppgång ute i Lövskär, Luleå.
Vi valde att börja vid Hindersöstallarnas båthamn, längst ut i Lövskär, där isvägarna tar vid under vintern för att ta sig ut till Hindersön, Långön och Storbrändön.
 
 
Det finns så många som 1312 öar som är större än 20 m² i Luleå Skärgård som är en av de vackraste i landet som också kan erbjuda ett rikt och annorlunda växt- och fågelliv.
 
 
Nu har vi frost i gräset och den riktiga vintern är inte långt borta. Enorm skillnad mot förra veckans besök i New York där vi hade upp till +25.
 
 
Än är vattnet stilla och vi anar en ljusning i horisonten. Det är vackert och det är storslaget. Det är så här jag vill bo! Alldeles vid vattnet där mäktiga soluppgångar, sommarvärme, höststormar och solnedgångar är precis runt knuten.
 
 
De flesta båtägare har stallat sina båtar för vintern, men än finns en och annan båt kvar i vattnet. Men nu, kära båtägare, är det hög tid att ordna vinterförvaring för pärlan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *