Coney Island

Coney Island

Ska du till New York i sommar? Då kan det vara skönt att hitta en fläktande plats vid havet för lite bad och New York-historia om det blir alldeles för varmt på Manhattans gator.
Den södra delen av Brooklyn består av en halvö, Coney Island, som är mest känd för sin nöjespark och strandpromenad, men även för varmkorvarna på The Nathan´s.
 
Redan under tidigt 1800-tal var Coney Island ett populärt resmål för New York-borna. Hotell byggdes, barer öppnades och transportnätet byggdes ut och så småningom stod även Brooklyn Bridge klar och tunnelbanan började gå ända ned till Brooklyns sydspets.
 
 
Då liksom nu är Coney Island ett perfekt mål för en dagsutflykt, med undantag för en mellanperiod av minskat besökande efter andra världskriget då skötseln inte var den allra bästa.
 
 
Nöjesparken har öppet undefär mellan påsk och Halloween där varje åkattraktion är ett eget litet företag, med andra ord inget inträde och ingen gemensam parkledning att vända sig till om det skulle behövas. Vi har testat en av världens tre häftigaste berg-och-dal-banor i trä här, The Cyclone (från 1927), vilket var en upplevelse med skräckblandad förtjusning (vi var väldigt nöjda efter ett åk!).
 
 
Strandpromenaden och piren har flera parkbänkar, toaletter, soptunnor och livvakter som gör sol, bad, fiske och strosande bland färgstarka människor till en trivsam upplevelse.
 
 
Nathan´s Hot Dogs finns fortfarande på sitt originalställe från 1916 och det är nog inte så troligt att den polska invandraren Nathan och hans fru Ida visste att det skulle bli en av de populäraste varmkorvskedjorna i hela USA.
Årligen hålls en korvätartävling där man under 10 minuter ska äta så många korv med bröd man kan. Rekordet är 69 stycken!
 
 
Samma morgon då vi valde att besöka Coney Island såg vi när det här tv-teamet när de rapporterade från strandpromenaden.
På Coney Island finns även Astroland, The New York Aquarium, Coney Island Batting Range and Go-Kart City, m.m.
 
Följer ni hela strandpromenaden efter Atlanten hamnar ni strax i de ryska kvarteren i Brighton Beach och det är också ett utflyktsområde vi verkligen kan rekommendera.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *