Visit Carlsberg Del 2

Visit Carlsberg Del 2

Vi har tidigare skrivit om vår väg och ankomst till Visit Carlsberg som vi besökte under vår långhelg i Köpenhamn. Efter att vi provsmakat den första ölen på Bar 1847 hamnade vi i stallet där bryggarhästarna av rasen Jutsk Häst bor i det fina och välskötta stallet. Rasen har fötts upp på Jylland sedan medeltiden och det är en uthållig och arbetsvillig arbetshäst som passar utmärkt till att dra tunga vagnar.
En gång i tiden behövdes 200 hästar för att få verksamheten att gå runt, men idag finns endast åtta stycken kvar  (här kan ni läsa mer om dem) och de används mest som ambassadörer vid olika tillställningar.
Den jutska hästrasen har väldigt kraftiga svansar och mycket hovskägg.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *