Visit Carlsberg Del 1

Visit Carlsberg Del 1

Väl inne (efter vår trevliga promenad) på Visit Carlsberg köpte vi biljetter som inkluderade provsmakning av husbryggeriets öl på strategiskt utvalda plater under den egna rundturen man kunde gå.
Carlsberg är ett av Nordens äldsta bryggerier, med en lång och gedigen historia, och är idag en av världens fyra största bryggerier. Det grundades 1847 av bryggare J.C. Jacobsen som även är känd för att ha donerat Den Lille Havfrue till Köpenhamn, han grundade Glyptoteket och har hjälpt till med designen av Botanisk Have.
Vi började vår tur med att, mer eller mindre ingående, inspektera och kika på gamla vagnar och välbekanta skyltar från förr, innan det var dags för det första stoppet.
Bar 1847 bjöd på första ölstoppet. Det var fortfarande förmiddag, men vad tusan – man får väl ta seden dit man kommer… Alla i sällskapet är inte direkt överförtjust över öl, men kanske det var tillfället som gjorde att det smakade riktigt gott!
 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *