Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Spyglass Rooftop Bar, New York
 
 
Jag hade spanat in Spyglass Rooftop Bar på Archer Hotel i New York och tänker att jag ska försöka göra ett besök på takbaren, inte så långt från Bryant Park, om tillfälle ges under resan.
 
Jag och mitt resesällskap och goda vän Anna, som driver den fina bloggen New York my Bite, är i området en dag och bestämmer oss för att åka upp och kika hur det ser ut, även om det inte är det perfekta vädret för att njuta av en takbar i New York.
 
 
Vi åker upp på 22:a våningen och hamnar mitt uppe bland skyskraporna i Midtown. Från baren och uteterassen har man första parkett mot annat Empire State Building och det kryllar av vattentankar vilka man ser mest överallt i staden.
 
 
 
 
På Spyglass Rooftop Bar kan du bland annat njuta av drinkar med anor från 1940- och 50-talet. Vi väljer att inte göra just det under det här besöket, men jag tänker att det är något jag gärna gör en annan gång. Kanske när solen värmer lite mer ...
 
Spyglass Rooftop Bar har öppet året runt och man kan vid kyligt väder med fördel hålla sig inomhus innanför det stora fönsterna ut mot New York-utsikten!
 
Adress: 47 W 38th St #22, New York
 
 
Vill du ha fler tips om takbarer i New York är det bara att klicka dig in på min kategori New York - Takbarer
 
 
 
 
#1 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Läckra bilder från detta besök som jag så klart minns! Tack för fina ord och för länken. :)

En mycket trevlig sysselsättning detta, att utforska takbarer. Perfekt också att bara kunna åka upp och spana in utsikten om vädret (eller folkträngseln) inte medger någon längre vistelse. ;)

Svar: Ja, men visst är det en trevlig sysselsättning det där med att utforska takbarer! Vissa besök blir längre än andra och som vi brukar säga: Det ena behöver inte utesluta det andra!
Eva Sollén

#2 - - Johan :

Där bodde jag för 2 veckor sedan. Härligt hotell och härlig takbar!

Svar: Åh vad kul! Hoppas du fick lite bättre väder att njuta av på takbaren än vad jag fick ☺️
Eva Sollén