Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Jägarmarschen, Meän Hihto, 2019
Thomas Wassberg.
 
Vi vinterbesöker Jarhois och har den 20:e upplagan av skidtävlingarna Jägarmarschen precis utanför stugan hela dagen. De olika loppen går från svenska sidan över Torne älv till Finland och Elton har full koll på alla som passerar.
 
Jubileumet till ära så finns de två skidlegenderna Thomas Wassberg och Juha "Jussi" Mieto på plats och minglar med alla på tävlingsplatsen. Just dessa herrar bjöd på klassisk skidhistoria på 15-kilometersloppet i OS Lake Placid 1980 då Wassberg vann med 0,1 sekunder före Mieto. Wassberg erbjöd sig att dela guldmedaljen och en regeländring beslutades att minsta vinstmarginal ska vara en tiondel. Hamnar man på samma tiondel så delas placeringen.
 
Det finns tävlingar som passar de flesta (som åker längdskidor ;)); klassisk stil, fri stil, med tidtagning, utan tidtagning, olika längd på loppen, barntävlingar och en prestigefylld VIP-stafett mellan kommunrepresentanter från båda sidan av älven. Vid Jar-Kas klupplokal säljs fika, lunch och lotter. Ett trevligt arrangemang som avslutas med konsert av Rohkipojat i klubblokalen. 
 
 
Thomas Wassberg och Juha "Jussi" Mieto tar emot åkarna i målgången.
 
Fyra legender på samma bild ...
 
 
Team Tornedalen.
 
 
De svenska och finska flaggorna svajar i snöbuset.
 
 
Dags för tjejerna att starta! 
 
 
 
 
Heja, heja!
 
Längtar lite till sommaren ändå då vi kan sommarmysa i Nygården.
 
 
 
 
 
Vilket hundväder, husse!
#1 - - TravelAnna:

Vad roligt att möta dessa legendariska skidåkare! Minsann är inte Elton en legend också. <3

Vi är fler som längtar efter sommaren …

Kram

Svar: Ja det var skoj faktisk 😀 Haha, javisst är även Elton en legend!

Kram och ha en trevlig helg!
Eva Sollén