Kanada,  Kanada – British Columbia

Surveyors Lake, Kanada

 
I den kanadensiska provinsen British Columbia finns det mycket att uppleva. Runt de klippiga bergen är naturen magisk och djurlivet är rikt. Vi ser många vilda djur under den här resan och vi börjar med sköldpaddorna.
 
 
 
 
 
I år fyller Kanada 150 år och man kan beställa frikort till alla nationalparker som gäller för hela året. Pengar att spara för dem som ska åka dit och besöka flera parker i sommar (Exempelvis min son William och hans kompisar som åker dit om några veckor. Kolla in Williams Instagram för magiska bilder).
 
 
 
 
Den här dagen tar Ryan med oss in i nationalparken Kikomun Creek Provincial Park och målet är Surveyors Lake där sköldpaddorna bor i sjön. Vi råkar välja fel väg men det gör inget då vi får se en vithövdad havsörn i sitt bo uppe i ett dött träd. Så mäktigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Surveyors Lake ligger nära Lake Koocanusa och i området bor väldigt få människor. Desto fler barrträd finns här och när vi promenerar runt sjön slår det oss att det finns en ganska stor likhet med Sverige. Dock har Surveyors Lake betydligt klarare vatten än svenska sjöar och med sköldpaddorna och de höga bergen i bakgrunden minskar likheten ordentligt.
 
 
 
 
 
Det finns en badstrand som är populär den här dagen då termometern visar +27 grader och det är många campare med husbil som spenderar den kanadensiska långhelgen här. Vi ser även en söt röd husvagn bland de gigantiska husbilarna. 
 
 
 
 
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

8 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *