Gammelstad

Nederluleå kyrka lyser upp

 
Vi har det som allra mörkast på året just nu, men om tre dagar vänder det och vi går mot ljusare tider igen. Det ska bli härligt!
 
 
Idag lyckades solen i princip bara visa sig uppe på Kyrkbytorget här hemma i Gammelstads Kyrkstad, de flesta andra ställen låg i skugga. Kyrkbytorget har den högsta punkten i Kyrkbyn och här står Norrlands största medeltidskyrka: Nederluleås kyrka. Ni vet kyrkan invigdes 1492, samma år som Christoffer Columbus landsteg i Amerika!
 
 
Vi tar oss ett varv runt kyrkan för att hinna ta del av det vackra solskenet. 
 
 
Det är en klar och kall dag och det pratas om ett explosivt norrsken ikväll. Jag hoppas på det!
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

  • Linnea Edmark

    Jag är så himla glad för de bloggar jag följer som skrivs av er som bor i norra Sverige! Skymtar vackra vinterbilder till någonstans när jag scrollar igenom Bloglovin stannar jag till och kikar in oftast. Tack för kvällens ögongodis!
    Hälsningar från ett grönt/grått/blött Bayern…

    • Eva Sollén

      Tack själv, Linnea, för dina fina ord! Vi brukar få vara rätt säkra att vi får en vit jul, men nu väntar några dagar med plusgrader så vi får se. Men jag tror på det vita…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *