Mallorca

Gränderna i Palma

En av våra favoritsysselsättningar när vi besökte Palma, Mallorca, var att strosa runt bland gyttret av de mysiga, smala gränderna med sina blankslipade gatstenar. Jag har tidigare skrivit om väggmålningar bland gränderna i Palma. 
 
 
Här kan du gå omkring i timmar och kila in i gallerier, små butiker, kaféer, glassbarer, tapasrestauranger eller stanna vid ett hål i väggen för en öl bland alla historiska byggnader.
 
 
Godsaker och trevlig shopping finns det gott om!
 
 
Alla byggnader har fina balkonger och blandad ”snickarglädje”.
 
 

Heta sommardagar är det skönt att hitta skugga i de gamla gränderna.

 
 

Vi hyrde en lägenhet mitt i gamla delen av Palma. Att vår lägenhet hade en smal balkong där vi kunde sitta och titta ut över gränderna med en bok i handen var ett stort plus.

 
 
Även kvällstid är det riktigt trevligt att strosa runt bland alla barer, restauranger och hål i väggen där det serveras glass och kall dryck. 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *