Hemmavid

Trevlig Halloween

Det är nog ingen som missat att det är Halloween nu. Många tror att högtiden kommit från USA och att det var först 1990-talet som den även kom till Sverige då det började bli stort även här.
 
 
Sanningen verkar snarare vara att det var irländarna som tog med sig traditionen till USA när så många emigrerade till USA på grund av hungersnöd i mitten på 1800-talet. Det finns även andra influenser till vad som är dagens Halloweenfirende i USA. I Sverige hände det att Halloween firades redan på 1950- och 1960-talet.
 
 
Svenskarna har nu i alla fall anammat Halloweentraditionen, framförallt genom att barn klär ut sig och knackar på dörrarna hos grannarna för bus eller godis. Även maskeraderna har sin höjdpunkt den här helgen och handlarna är glada.
 
 
I början av oktober var jag i New York tillsammans med Anna och redan då hade New York-borna börjat pynta för Halloween. Läs mer om Halloweenfirande och se fler bilder på Annas blogg New York – My Bite of the Big Apple!
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *