Paris

Franska delikatesser

Ända sedan 90-talets klätterresor till sydfrankrike har landets nichade butiker med bröd, ost, kött, fisk, choklad, blommor, vin och andra delikatesser lockat både smaklökar och synintryck. Att besöka lokala bageriet eller byns/stadens slaktare för att köpa dagens frukost eller middag är något vi verkligen saknar hemma i vår egen by.
Paris har många trevliga butiker som har specialicerat sig på sin egen favoritdelikatess.
Vi passar på att hitta våra egna favoriter när vi besöker staden.
Skulle lätt kunna botanisera bland alla specialbutiker i timmar. 
Ja, sedan har förstås fransmännen andra typer av specialbutiker… I mängder!

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *