Hemmavid

Hamnkranen i Södra hamn

Luleå är en gammal sjöstad och har en av Sveriges största hamnar. Södra hamn var länge en aktiv hamn och sedan 1950 har hamnkranen stått placerad där. Numera är sjöfarten lokaliserad på andra områden, längre bort från centrala Luleå.
Då hamnkranen inte hade används på 30 år och den var väldigt sliten så ville man riva den. Men efter protester beslöt man att renovera den istället och Luleå fick behålla monumentet och landmärket som bidragit till stadens profil så länge.

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *