Dublin

Shoppinggata i Dublin

Dublin är en fantastiskt trevlig liten storstad där det är liv och rörelse dygnet runt. Ta t.ex. Grafton Street – på dagen ett myller av shoppingsugna människor och på natten några tålmodiga gatumusikanter som ser sin chans att underhålla de nattliga flanörerna som är på väg hem till sitt hotell efter en helkväll på Temple Bar.

Vi har varit med om både ock, dessutom hittade vi ett supermysigt café som hade en pyttesmal balkong där vi lyckades få plats och där vi kunde spana på människorna som gick på gatan nedanför.

Med lite vinsippande fick vi underhållning av att både titta på shoppande Dublinare och turister samt några energiska dansare som fick igång sin publik. På bästa balkonplats!


På Grafton Street finns även söta Molly Malone. Molly Malone (också känd som ”Cockles and Mussels”) är en populär visa från Irland. Sångtexten hittar ni här.

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *