Allmänt

Kiruna – Staden som ska flyttas

I helgen besökte vi Kiruna, staden som 1948 blev världens till ytan största stad. Kiruna är ett gruvsamhälle och på grund av rasrisken som orsakas av gruvnäringen så har man beslutat att stadens centrum ska flyttas. Vart och när är det ingen som riktigt vet. När man pratar med Kirunaborna så verkar de inte så bekymrade över det.

Men det är och har varit en världsnyhet under några år.

Stadshuset i Kiruna har valts som Sveriges vackraste officiella byggnad. Undrar hur de ska lyckas flytta den..?

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *