Finland

Ylläs – Finlands största skidanläggning

I norra Finland finns några av Finlands största skidanläggningar. Bl.a Ylläs som har 58 pister och 27 skidliftar. Tröttnar man på slalom kan man ta sig ut på 33 mil långa längdskidspår i stället.
Åkningen då? Ja helt okej! Går att hitta kanonfin offpist i både skogen och kalfjället (om det inte blåser hårt på fjället förstås…) Pisterna är välpreparerade och svensk skidanläggningspersonal borde ha obligatoriska studiebesök till den här anläggningen. De gör verkligen ett kanonjobb allihop!


Ylläs ligger bara 30 mil från Luleå och det finns hur mycket boende som helst att hyra.

Finns både cafe och bar på toppen.

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *