Stugöppning i Jarhois

Stugöppning i Jarhois

Helgen som var hade vi stugöppning i Jarhois och det kändes riktigt skönt att vara tillbaka i Tornedalen. Med oss hade vi ett stort släp med möbler och annat från stugan i Pålänge som numera har nya ägare. Helgen gick mest åt till att organisera i skåpen, byta ut soffan, packa lådor inför sommarens loppis i Angsjön, en kort utlandsresa till Finland samt en promenad till ön som vi ser från köksfönstret. Nu är värmen på i stugan och vi är förberedda för ett långt påsklov i Jarhois inom kort.

Stugan i Jarhois ligger verkligen kloss med älven och vi har en fantastisk utsikt mot ön samt över finska sidan bortanför Torne älv. Den här stugöppningen kändes det roligt att mötas av betydligt ljusare väggar än de mörka furuväggarna vilka vi målade vita förra sommaren. Jag är så nöjd med resultatet!

Det är ju april nu och med den riktigt aprilväder! Jag passade på att dra med mig kameran ut på en kort fotosväng för att (åter igen) föreviga de fina timmerhusen hos grannarna när solen visade sig en stund! Ändå roligt att fotografera lite igen, jag tycker att jag har kommit av mig i och med avsaknaden av resor. Jag menar, hur många gånger kan man egentligen fota samma motiv ..? Tja, frågar du mig så är väl svaret: Finns ingen begränsning!

Nya sovstugan! Vi får se om vi hinner med målningsjobb i sommar.

Vi har nära till Finland, bara ett lite längre stenkast över älven och där på andra sidan har de finfin kvällssol! För att ta sig över med bilen behöver vi åka ett par mil via svenska Pello över till finska Pello. Pellosvängen som jag kallar den! Nu när det är enklare att ta sig över gränsen gjorde jag ett besök för lite finsk shopping.

Vi avslutar årets första stughelg i Jarhois med en promenad över älven till ön som jag egentligen inte har utforskat tidigare. Det finns några fina stugor/hus där som i släktingar till Stefan äger. Det var roligt att vi äntligen kunde ta oss över till ön för att se dessa.

Det är alltid kul att se stugan från en annan vinkel! Det börjar snart vara dags att måla de små husen och vi har börjat diskutera vilken färg vi ska välja. Kanske grå? Svart? Nu är de ljusblåa med mörkare blåfärg på knutarna. Vi får se.
SÅ fin gård!

Nu när jag äntligen har skakat lite liv i mina bilder igen ser jag att jag har ett gäng foton från Jarhois sedan i somras/höstas som jag hade tänkt publicera på bloggen men som jag faktiskt har glömt bort. Eftersom jag längtar extra mycket till sommaren just nu när det faller mer snö ju närmare våren vi kommer, så ska jag lägga ut dem på bloggen inom kort. 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *