Semesteraktivteter i Jarhois

Semesteraktivteter i Jarhois

Den här semestern har fått en rivstart med aktiviteter i år – och det med en temperatur utomhus på över +30 grader mest varenda dag! Mina knän kräver visst att jag ska cykla varje dag, men istället för att köra de dagliga 15-20 minuter plus andra övningar som sjukgymnasten ordinerade mig gör jag det på mitt sätt … Mitt sätt är sällan ”lagom” eller ens riktigt genomtänkt så varför inte bränna på i full fart minst en timme om dagen, som jag gjort de senaste 11 dagarna? De andra övningarna kommer jag nog till så småningom.

Andra aktiviteter vi passar på att göra när hettan är som värst är att fixa till innerväggar i en sovstuga och måla väggarna i storstugan här i Jarhois. Särskilt smart i den här hettan vet jag inte, men det går inte att räkna hur många gången vi har kastat oss i Torne älv för att svalka oss så det fungerar ändå. Ja, och så har jag ”byggt” en ny garderob i sovrummet när den gamla stora saken åkt ut för att ta in ljuset från fönstret som den skymde.

Alla mina böcker och inredningstidningar jag plockar fram varje morgon ligger fortfarande olästa, men vi lyssnar på sommarpratarna varje dag i alla fall. Däremellan går vi på promenader med Elton, pratar med grannar och fotograferar gamla timmerhus. Vi kör väl en ny omgång med ett gäng vykort från Jarhois. Hoppas ni gillar dem!

Före- och efterbilder

Nu är allt målat för den här gången! Mera piff väntar.

Vad tycks om min nya garderob?
Nu försvinner inte alla gamla trägrejer i de gamla furuväggarna.
Jag längtar till den dagen stugorna behöver målas om – då blir det en helt annan färg!
Nu blommar sommarblommorna på ängarna och efter väggrenen, som de här tistlarna.

Vid mutterkojan är det möjligt att grilla i kåtan och det står ofta fiskare vid älvkanten.

En av stugcyklarna är en gammal militärcykel som säkert har funnits här i mååånga år!

Mitt radarpar och ständige följeslagare Stefan och Elton the Chorkie vilar lite i gräset ibland.

Kor i sommarhage och röda timmerhus är något jag verkligen gillar med Tornedalen!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *