Sommarvykort från Jarhois

Sommarvykort från Jarhois

Sommaren är här med den och de ljusa juninätterna. Vi är i Jarhois i Tornedalen under midsommarhelgen och vi fick med oss en extra ledig dag med strålande sommarväder innan själva midsommarfirandet tar vid. Projekten för stunden är målning av furuväggar i hallen och fix i sovstugan så att den blir beboelig.

Jag tänker att jag ska återuppta min serie med vykort den här sommaren. Vi har inga större utsvävningar eller resor inplanerade utan tänker att vi kör stugahopping mellan våra stugor i Jarhois, Pålänge och Angsjön. Vi har en veckas jobb kvar innan vår efterlängtade semester börjar, men sommaren är här nu och jag går runt i byn och fotar vykortsliknande bilder med sommarängar och röda timmerhus som motiv. Välkommen att kika på årets första vykort!

Den här bilden på grannens gård fotade jag vid midnatt, långt inzoomad.
Maskrosorna har blommat ut till vita bollar och ängarna förstärks med de fina hundkäxen.
Dessa fina faluröda timmerhusen, alltså …
Svalor på en ledning. Det fick både mig och Stefan att minnas barndommens somrar då svalorna satt som klasar på telefonledningarna.
Den här gården var till salu i våras och vi var väldigt sugna på att köpa den, den är så fin. Jag vet inte hur många gånger jag har fotat gården.
Mina ständiga följeslagare: Stefan och Elton.
Här nere vid älven ligger vår stuga som Stefan fick ärva av sin morbror för några år sedan. Den bruna byggnaden är på god väg att bli en sovstuga. När det är dax att måla om stugorna lutar det åt att de blir röda med vita knutar som de flesta andra husen i byn.
Under kvällspromenaden fick en lycklig liten Elton träffa kompisarna Elliot och Wella.
Där nere vid flaggan har vi vår stuga. Läget är helt fantastiskt!

Nu hoppas vi på lika fint väder resten av helgen och önskar er alla en riktigt glad midsommar!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *